Navn
Borghild Odland Frostad
Stilling
Studerer til helsefagarbeider; erfaringsformidler; brukerrepresentant
Foreleserinformasjon
Borghild har diagnosen paranoid schizofreni, men er dag frisk fra den alvorlige delen av sin omfattende psykoselidelse.

Borghild har en sterk historie. Hun har opplevd mange år som innlagt i psykisk helsevern med alvorlig psykoseproblematikk. Borghild overlevde et 63 meter høyt hopp fra Askøybroen. I ettertid gav denne erfaringen henne både styrke, livsvilje, tro og ikke minst håp. Hun er en aktiv erfaringsformidler. Hun sitter i et brukerpanel (PEK) om består av personer med egenerfaring eller pårørende til mennesker med psykoselidelser. PEK tilhører og er finansiert av Bergen Psychosis Research Group, forskningsavdelingen, psykiatrisk klinikk, Sandviken sykehus.

Borghild har også hatt et engasjement i LEVE, Landsforening for etterlatte og berørte av selvmord. Hun er vara i styret i Psykiatrialliansen i Bergen som driver et omfattende lavterskel-treningstilbud innenfor psykisk helse. Borghild besøker institusjoner og informerer om tilbudet.

På Schizofrenidagene deler Borghild fra sine egne levde erfaringer om hva som hjalp henne ut av psykose og mørke og tilbake til livet. Det finnes alltid et håp.

Borghild stiller spørsmålet om schizofreni i dag er en gangbar diagnose eller om tiden er inne for å skrote den. Hun savner også en bredere diskusjon rundt schizofrenidiagnosen der personen har hatt en tilstrekkelig bedring.
Borghild Odland Frostad