Tittel:
SPESIALSEMINAR 3 - På kanten til et vanlig liv
Beskrivelse

På kanten til et vanlig liv - Utdanning, arbeid og fysisk helse
Personer med alvorlige psykiske lidelser har 10-20 års kortere forventet levealder enn resten av befolkningen. Også skolegang og deltakelse i arbeidsliv er betydelig påvirket. Er dette noe vi kan bidra til å endre?
Arbeid og utdanning utgjør hovedaktivitetene til majoriteten av befolkningen og er minst like viktig for personer med ruslidelser og psykiske lidelser som for andre – og kan gi de samme helsebringende effektene. Når vi blir syke er det viktig å ha fokus på normale aktiviteter og å gjøre friske ting, også under behandling.
Både skole, arbeidsplass og fysisk aktivitet er arena for sosialt samvær, tilhørighet, virke og vekst. God fysisk helse, utdanning, og jobb er en naturlig del av de flestes ønsker for hverdagslivet.
Dessverre ser vi at den fysiske helsa er verre, mange faller fra skole og arbeid som igjen kan føre til utenforskap, stor menneskelig smerte og betydelige kostnader for den enkelte, pårørende og samfunnet for øvrig.
Fysisk helse, arbeid og utdanning er derfor både viktige behandlingsmål og behandlingsmetoder i helsetjenesten.

Gjennom dette spesialseminaret ønsker vi å synliggjøre:
o    Betydningen av å støtte personer med moderate til alvorlige psykiske lidelser og ruslidelser i utdanning, opplæring og arbeid.
o    Viktigheten av arbeid og utdanning som del av klinisk behandling.
o    Funksjon som behandlingsmål og behandlingsmetode i helsetjenesten.
o    Integrere fysisk helse som del av behandlingstilbudet til mennesker med alvorlige psykiske lidelser
Målgruppe: Helsepersonell i spesialist – og kommunehelsetjenesten, forskere og beslutningstakere

Les mer

Jo Smith David Shiers Lars Conrad Moe Rune Andreas Kroken Wenche ten Velden Hegelstad Lena Heitmann Beate Brinchmann Ellen Ånestad Moen Ellen Moen Rønning-Arnesen
Dato og tid
tirsdag 5. november 2024, 09:00 - 15:00